Artiklar

Skräddarsydda återvinningslösningar

Hos oss hittar du flera typer av återvinningslösningar i form av skåp som hjälper till att organisera ert avfall på ett smidigt sätt och därmed minska miljöpåverkan. Vi är väldigt måna om kvalitén så när du väljer våra skåp kan du vara säker på att du investerar i högkvalitativa skåp som kommer att hålla i många år framöver. Dessutom tycker vi det är väldigt roligt att hjälpa dig att skräddarsy lösningar som passar just era behov. Här presenterar vi några olika alternativ du kan överväga.

JiWas utbud av skåp

Vi är glada över att erbjuda flera olika typer av återvinningsskåp. Dessa svensktillverkade skåp är framtagna för att organisera er återvinning på ett tydligt sätt. De är utrustade med fack för sortering och förvaring av olika typer av farligt avfall som inte går att slänga i den vanliga återvinningen, så som kemikalier och elektronik. Du kan enkelt sortera ert avfall och se till att det hamnar på rätt plats för återvinning och återanvändning. Skåpen går att få i flera olika utföranden som du kan se lite längre ned.

Få en överblick över våra återvinningsskåp.

Samarbete med Köpenhamns kommun

Vårt populäraste återvinningsskåp har vi tagit fram tillsammans med Köpenhamns kommun.

Skåpen ska stå i samtliga flerfamiljshus där boende i huset kan göra sig av med exempelvis hushållskemikalier, elektronik och färgburkar på ett enkelt sätt.

Skåpen är gjorda i Magnelis som är ett slitstarkt material som ger ett långvarigt skydd mot slitage och rost. De är ventilerade i över- och underkant och går att få med eller utan lutande tak för att enkelt kunna damma av och göra rent. Önskar man att byta tak så går det att göra i efterhand. Låsningen kan man välja mellan cylinderlås och klinka för hänglås.

Skåpen är uppdelade i två delar med en avdelning för hyllor och en smalare del där man kan förvara höga saker som tex ljusrör. Du väljer själv mellan om ni önskar höger- eller vänsterhängd dörr. Skåpen går att få i olika färger.

Exempelvis så köper vår kund i Köpenhamn dessa i grått och med rött tak.

Atervinningsskap-kopenhamn

Återvinningsvagn i samarbete med Stena Recycling

Tillsammans med vår kund Stena Recycling tog vi fram vår återvinningsvagn. Det är ett återbruksskåp för förvaring av elektronik så som datorer, sladdar och skärmar. Skåpet är byggt med stabila hjul som klarar 300 kg last och inbyggda handtag för att enkelt att förflytta skåpet. På insidan är skåpet klätt med isolering och gummitäckta hyllplan för att skydda det som transporteras och hålla ljudnivån nere.

Skåpet låses med en kraftig regellåsning med klinka för hänglås och en lyftvagnssockel finns under skåpet för enkel transport med gaffelvagn. Vagnen är lackad i en marinblå färg men det går att lacka i vilken färg man önskar.

Läs mer på sidan för vår svensktillverkade återvinningsvagn.

atervinningsvagn

Återvinningsskåp för utemiljö

Vi fick förfrågan om ett robust återvinningsskåp för att kunna förvara båttillbehör som skulle kasseras. Skåpet skulle klara av att stå utomhus på ett båtvarv. Resultatet blev ett snyggt skåp som smälter in i miljön. Skåpet tillverkades i Aluzink som är en blandning mellan aluminium och zink som gör ytan väldigt tålig mot rost och klarar av att stå i en utsatt miljö, som tex nära havet. Skåpet har ett djup på 800mm och en bredd på 1200 mm vilket gör det möjligt att förvara exempelvis gamla båtmotorer.

Skåpet har dubbeldörrar och ett sadeltak som är lackat i samma färg som skåpet.

Det är lackat i en Antracit grå färg men går att få i valfri färg.

atervinningsskap-utomhus

Samlaren Återvinningsskåp

Tillsammans med Renova så tillverkade vi ett skåp för insamling för farligt avfall där man kan slänga batterier, glödlampor och elektronik med mera. Skåpen placerades ut i matbutiker runt om i landet det visade sig var väldigt populärt. De fylldes snabbt upp med avfall och tömdes ofta, samtidigt som man inte såg någon minskning från de andra insamlingsplatserna. Summa summarum är det ett skåp som verkligen behövs.

Skåpet består av 6 olika inkasthål för insamling av farligt avfall med tydliga symboler vad som gäller för varje fack. Det töms framifrån genom att öppna dörren med nyckel.

Kom till sidan för återvinningsskåpet Samlaren.

samlaren

Vi vägleder dig rätt

Vi på JiWa är gärna delaktiga och vägleder dig till olika återvinningslösningar som passar er verksamhet. Ändå sedan 1970-talet har vi hjälpt våra kunder att hitta rätt återvinnings- och förvaringslösningar. Under åren har det blivit många skräddarsydda lösningar för industrier, laboratorier, kontor, myndigheter och skolor och vi är alltid nyfikna på nästa projekt. Faktum är att ett en stor del av våra skåp har tagits fram på initiativ av våra kunder.

Har du ett förvaringsbehov är våra experter alltid redo att presentera en lösning. Det gäller även om du vill diskutera en speciallösning. Välkommen att kontakta oss, så tar vi det därifrån. Vi ser fram emot vårt samarbete!